ABB:n ratkaisut energiatehokkaiden moottoreiden suojaukseen ja ohjaukseen

Korkean suorituskyvyn moottoreiden tilan ja kustannusten säästöä pienjännitteisillä ratkaisuilla

Voiman ja automaation johtava teknologiayhtymä ABB on valmis tukemaan viimeisimpiä IE3-moottoreita katkaisijoilla, kontaktoreilla ja moottorikäynnistysratkaisuilla.

”Kaikki ABB:n pienjännitetuotteet ovat soveltuvia IE2- ja IE3-moottoreiden kanssa käytettäväksi. Sitä paitsi, kompaktein ratkaisu on yleensä ohjattavuuden lisääminen samalla kun ohjauskotelon koko pienenee”, kertoo Ruben Ferraresi, ABB:n Electrification Products -divisioonan tuotepäällikkö.

”Tuotteemme ovat kooltaan 30 % pienempiä markkinoiden keskiarvoon verrattuna, tarjoten silti täyden toimivuuden.”

Tammikuussa 2015 voimaanastuneen ErP-direktiivin (Energy-related Products) mukaan IE3-korkean hyötysuhteen moottorit ovat välillä 7,5–375 kW. Tämän johdosta moottoreiden energiatehokkuutta parannetaan joko hyötysuhdenostolla tai taajuusmuuttajalla käytettynä.

ABB on tarjonnut IE3-moottoreita jo jonkin aikaa. Nyt olemme alkaneet markkinoimaan vieläkin tehokkaampia IE4-moottoreita, viitoittaen tietä entistäkin suuremmille energiansäästöille. Modernit moottorit saavuttavat korkeamman tehokkuuden innovatiivisten ominaisuuksien ansiosta. Moottoreiden käynnistysvirta saattaa olla aikaisempaa korkeampi, joka vaikuttaa käynnistinkomponenttien ja oikosulkusuojien valintaan. Vaikka käynnistysvirta voi olla noin 25 % aiempaa korkeampi, tarjoaa ABB korkean hyötysuhteen moottoreille käynnistimiä merkittävästi aiempaa pienemmässä koossa.

Helppokäyttöinen valintatyökalu
ABB tarjoaa pienjännitetuotteiden valitsemiseen koordinointitaulukoita, jotka on suunniteltu erityisesti IE2- ja IE3-moottoreiden käynnistykseen ja suojaukseen. Tuotevalikoimia erityyppisille käynnistysmetodeille on saatavilla. Tarjontaan kuuluvat esimerkiksi suorakäynnistimet, tähtikolmio- ja pehmokäynnistimet.

Tarjonnastamme erityisesti pehmokäynnistimet ovat tehokas tapa suurien kytkentävirtojen vaikutusten vähentämiseen sallien yhä pienempien kontaktoreiden ja oikosulun suojauslaitteiden toiminnan. ABB:n SOC-koordinaatiotyökalu (Selected Optimized Coordination) on saatavilla täältä: http://new.abb.com/low-voltage/software

  •   Peruuta
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Tulosta
   • Lähetä
  •   Peruuta

  Yhteydenotto

  Lisätietoja:
  seitp202 f972eb58e8081a5bc125814700238f5d